Bollywood-elokuvien värikkäät ja vauhdikkaat tanssikohtaukset ovat jo varmaan monelle tuttuja, vaikka kyseisia elokuvia juuri Suomen teattereissa näe. Muutama viikko sitten Vauhtimartoilla Oli mahdollisuus tutustua Bollywood-tanssiin liikuntamuotona, kun Danny's Bollywood Dance Companyn Danny tuli Marttalaan vetämään meille tunnin sessiota.


Kuva http://dancewiddan.webs.com/
Danny on tamperelaistunut intialainen, joka on aloittanut lajin parissa jo pikkupoikana. Nykyisin tämä useiden elokuvien ja koreografioiden koulima ammattilainen luotsaa omaa tanssirytimaansä kansainvalisiin kilpailuihin, ja opettaa samalla kaikenikäisiä ryhmissä ja kursseilla.
 
Marttalassa Danny sai eteensä melko kokemattoman porukan, mutta niin vain Vauhtimartat selvisivät tunnin lopuksi kymmenien liikkeiden menevastä koreografiasta. Yksi asia tuotti tosin vaikeuksia: "Smile! SMILE!" kuului käsky useaan otteeseen opettajamme suusta, kun naisryhmä opetteli liikkeitä kieli keskellä suuta. Bollywood-tanssi on hyvin vauhdikasta hommaa, mutta ennenkaikkea hyvin hauskaa. Syke oli huipussaan melkein koko tunnin ajan, mutta sitä ei ollut huomata, kun musiikki jameno veivät mukanaan. So thanks to Danny, we had a blast!
 
 
Virve