Vauhtimartoissa on liki sata jäsentä, joten näin suuresta joukosta löytyy helposti vaikka minkä alan ammattialaisia. Marttailtojen vetäjiä saadaan siis usein omasta porukasta, ja niin kävi tälläkin kertaa, kun Meri, floristi, johdatti meitä kranssinteon maailmaan.

Meri neuvoi aloittamaan kranssin rakentamisen kahdestaa oksastaa, jotka kiinnitetään rautalangalla toisiinsa haluttuun muotoon. Sitten vain lisätään oksa kerrallaan, oman maun mukaan, kiinnittäen oksa aina kahdesta kohtaa työhön. 

 

 

Jätesäkillinen pajuja ja muita oksia, mustaa rautalankaa, pihdit ja innokkaat kädet. Muuta ei juuri tarvita, kun jo alkaa syntyä. Pikkuhiljaa materiaaleista alkaa muodostua rengas tai sydän. Työtä voi täydentää melkein loputtomiin pujottelemalla ohuempia vitsoja jo kiinnitettyjen oksien lomiin.

 

 

 

 

Koristelu saatiin kotitehtäväksi, ja siinäpä työn haastavin vaihe koittaakin: vaihtoehtoja on valtavasti. Laittaisinko sammalpalloja ja kulkusia vai paperikoristeita ja pitsiä, vai sittenkin kuusenkoristeita? Tai ehkä kanelitankoja ja nauhoja... Toivoa sopii, että päätös syntyy ennen joulua.

 

Teksti Virve

Kuvat Virve ja Eija