Ilta alkoi avantouinnilla Suomensaaren saunalla. Moni saunovista vauhtimartoista uskaltautui pulahtamaan järveen, vaikka vesi olikin hyytävän kylmää. Innokkaimmat kävivät useammankin kerran järvessä. Kylmän järviveden ja 105-asteisen saunan yhdistelmästä tuli ihana, rentoutunut olo. Lämpötila ulkona oli asteen, parin verran plussan puolella. 

Saunalla oli leppoisa ja mukava ilmapiiri. Kävijöiden ikä oli laidasta laitaan, ja saunahattuja oli jos jonkinmoista.

Oli mielenkiintoista huomata, kuinka avantouinnissa eri ihmiset kokivat eri hetket parhaimmaksi. Joku piti parhaimpana hetkenä sitä, kun uinnin jälkeen kävelee laituria pitkin takaisin saunalle. Toinen taas piti ihanimpana sitä hetkeä, kun avantouinnin jälkeen kuuman saunan lauteilla istuessa ihoa pistelee ihanasti.

Virkistävän uimisen ja saunan jälkeen jatkoimme iltaa Suomensaaren majalla takkatulen äärellä. Jokainen toi mukanaan jotain syötävää tai juotavaa, ja pöydässä oli tarjolla mitä ihanimpia herkkuja. Paistoimme takassa makkaraa ja vaahtokarkkeja, ja nautimme mukavasta yhdessäolosta. Syömisen ja glögin juomisen lomassa teimme hauskan leikin, jossa kullekin jaettiin pieni paperivihkonen. Ensimmäiselle sivulle kukin kirjoitti lyhyen lauseen. Sen jälkeen vihkot kiersivät ringissä vieruskaverilta toiselle. Toinen piirsi lauseen sisällön toiselle sivulle, kun taas kolmas kirjoitti kuvan perusteella lauseen jne. Seitsemäs eli viimeinen lause oli hyvin usein aivan erilainen kuin ensimmäinen lause oli ollut. Naurua riitti, kun kävimme lopuksi läpi lauseiden ja piirrosten ketjuja. Esimerkiksi apina ehti vaihtua kissaksi ja lopulta koiraksi, mummo tontuksi, eno punkkariksi ja lopulta potilaaksi jne. Yksi hauskimmista oli ketju, jonka ensimmäinen lause oli "Minä en osaa piirtää mitään." Se ehti muuttua matkalla moneen kertaan, ja oli lopulta: "Tyttö heittää liitokiekkoa kerrostalossa."

Leikin jälkeen pidimme jouluaiheisen tietokilpailun. Kysymykset eivät olleet kovin helppoja. Kaksi vauhtimarttaa sai korkeat tasapisteet, ja heille esitettiin vielä lisäkysymyksiä, jotta voittaja selvisi. Voittaja sai askartelumateriaalipakkauksen.



Oli kiva rentoutua saunan ja avantouinnin merkeissä, ja nauttia takkatulen äärellä hyvästä seurasta pikkujoulutunnelmissa.

Teksti Pia
Kuva Tea