Vauhtimartat tempaisi vuoden 2011 käyntiin Marttojen teemavuoden aiheella: Hidastamaa hyvinvointiin. Tähän aiheeseen sopi hyvin Kaarnikat –taitoavainopintoryhmän pitämä Tee-ilta. Tee on mukavaa nauttia yhdessä ystävien kanssa rupatellessa ja teen hyvät terveysvaikutukset tuovat myös meille hyvinvointia. Teestä ja teen maistelusta on tulossa myös viinien tapaan kulttiharrastus. Vauhtimartoille oli erityisen tärkeää tutustua teelajikkeisiin, koska olemme edelleen vannoutuneita teenjuojia marttailloissamme.  

 

Ensi kuultiin teepuusta, teen valmistuksesta ja eri teelajikkeista. Sitten muistutettiin teen hyvistä terveysvaikutuksista. Erityistä on muistaa juoda tee ilman maitoa, jotta teen hyvät flavonoidit imetyisivät elimistöön.

 

 
Lopuksi päästiin maistelemaan ihania teelajikkeita. Maisteltavina oli:
 
Valkoinen Helmi – valkoine tee, Forsman Tea
Kauniisti helmen muotoon sidottu valkoinen tee, jossa oli aavistuksen verran vaniljanmakua.
 
Chamraj Mansikka – Vanilija  - vihreä lehtitee, Forsman Tea
Intilainen Reilun kaupan –tee, joka on Chamrajn viljelmältä Nilgiristä. Teen maussa pystyi hyvin aistimaan karun vuoristoilmaston vaikutuksen – mansikkaisuutta oli vaikea havaita.
 
Ke Ke Cha – keltainen tee, Teekauppa
Keltainen tee Kiinasta Guangdongin maakunnasta, jossa oli havaittavissa hieman pähkäinäisyyttä maussa.
 
Formosa Fancy Oolong – Oolong tee, Teekauppa
Puolifermentoiduista teelajikeista kokeilimme tätä eleganttista, shampanjamaista teetä.
 
King of Pu’Erh – Punainen, Pu’Erh tee – Teekauppa
Kiinalaisen Pu’Erh teen uskotaan sekä parantavan krapulan, että auttavan painonhallinnassa. Teen maku oli kyllä ehkä vähän liian maanläheinen ihan perussuomalaiseen makuun. Yleensä sitä sekoitetaankin Suomessa jonkun muun lajikkeen joukkoon. Mielenkiintoisen makuinen – suosittelemme vain extreame-kokemusta hakeville.
 
Darjeeling Castleton SF T.G.F.O.P.1 – musta tee, Teekauppa
Mustista teelajikkeista oli valittu tämä maailman parhaisiin lukeutuva teelaatu. 
 
 
Miia