Vietimme Vauhtimartoissa hieman erilaisen illan. Saimme mahdollisuuden tutustua sisustussuunnittelijoiden työhön Sisustuskonttorilla. Innokkaita Vauhtimarttoja oli tulossa iltaan niin paljon, että jaoimme porukan kahtia.

Ilta alkoi herkullisella tarjoilulla, jonka jälkeen kolme sisustusalan ammattilaista kertoi meille työstään ja esitteli erilaisia sisustusmateriaaleja. Näillä lahjakkailla naisilla on jokaisella oma toiminimi ja omat asiakkaansa, mutta he työskentelevät yhteisissä toimitiloissa. Yhdessä työskenteleminen on rikkaus, jossa ideat lentävät ja luovuus kukkii.

Illassa saimme hypistellä mattoja, ihastella upeita ja persoonallisia tapetteja ja haaveilla oman kodin sisustusprojekteista. Ehkä ilta poiki jollakin uuden värisävyn keittiön seinään, koiraystävällisen maton lattialle tai tarkoituksenmukaisen valaisimen työskentelytiloihin. Sisustussuunnittelu ei ole vain kaunista ja tyylikästä ulkonäköä, vaan myös käytännöllisyyttä ja järkevyyttä. Materiaaleissa ja sisustusratkaisuissa tärkeää on toimiva kokonaisuus, joka kaikin tavoin sopii asiakkaan toiveisiin ja tarpeisiin.

Sisustussuunnittelun ei tarvitse olla kaikki uusiksi -tyyliin, vaan myös pienillä ratkaisuilla voi saada uuden ilmeen kotiinsa. Huonekalujen sijoittelu uudelleen, valaisimien ja taulujen paikkojen miettiminen, uusi matto tai vaikka vain yhden seinän maalaaminen uudella värillä voi muuttaa kodin ilmettä.