Toukokuun puolivälissä oli aika kokoontua kevään toiseksi viimeistä kertaa marttailemaan, tällä kertaa ulkona. Puistoon kanssamme saapui myös Personal Trainer Taina Arjanmaa mukanaan 15 kahvakuulaa, tuota viime vuosien kuntoiluhittiä. Vauhtimarttojen joukosta näet löytyi vielä 15 kahvakuulailunoviisia, joten oli syytä tutustua lajiin oikein yhdessä tuumin.


Erikokoisia kuulia. Ja marttoja.
Kahvakuulia oli eripainoisia, kuudesta kilosta aina kahteentoista kiloon saakka. Kuulan paino vaikuttaa tietenkin harjoituksen tehokkuuteen, mutta yllättävää kyllä myös liikkeen tekemisen helppouteen. 12 kg:n kuula on tosin aloittelevalle narukädelle väärä valinta. Onneksi ehdin nappaamaan kaikkein kevyimmän kuulan.

Taina, valkoisessa takissa keskellä, demonstroi kuinka liike lähtee lantiosta.
Taina aloitti helpolla lämmittelyliikkeellä, josta etenimme pyörittämään kuulaa jalkojen ympäri ja välistä, ja lopulta heilautuksiin ja vauhtipunnerruksiin. Liikkeet olivat melko helppoja oppia, ja kaikilla sai olla omanlaisensa tyyli tehdä harjoitusta. Kuula tuntui välillä tekevän kaiken työn, ja kuin huomaamattaan tuli treenattua puoli tuntia. Vain hengästymisestä ja sykkeen noususta tajusi tekevänsäkin jotain. Välillä vaihdettiin kuulia, jotta kaikki saivat kokeilla miltä eripainoiset kuulat tuntuivat. 

Kuulaviestin kuvioita opiskellaan kieli keskellä suuta.
Lopuksi teimme kaksi ryhmäharjoitusta, eräänlaisia kuulaviestejä. Koreografia oli paikoin hieman haastava ainakin omalle ryhmälleni, joten naurua riitti sekoillessa. Mutta kukaan ei loukkaantunut, eikä viesti katkennut, joten tavoite kai saavutettin. Mielestäni liikunta onkin parhaimmillaan hauskanpitoa, leikin varjolla sitä usein jaksaa myös pitempään. Siispä kiitokset Tainalle hauskasta liikuntatuokiosta! 
 
Teksti ja kuvat Virve