Vauhtimarttojen syntymäpäivien tienoille ajoitettu lauantairetki huhtikuun lopulla suuntautui tänä vuonna Kangasalle Honkasen Puutarhaan, Marjaniemen Pajutilalle ja afganistanilaisravintola Aryanaan. 

 

Kahdenkymmenen minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta meitä odotti huumaava kukkaloisto. Vastassamme oli yksi puutarhan neljästä omistajasta, toimitusjohtaja Olli Lähdekorpi, sekä valtava määrä kukassa olevia tai avautumaisillaan olevia kesäkukkia. 

Kuulemme, että Honkasen Puutarha on vanha sukuyritys. Puutarhakasvien tuottaminen myyntiin aloitettiin Kangasalla Tiihalantien varressa jo 1940-luvun puolivälin jälkeen ja ensimmäiset kasvihuoneet rakennettiin vuonna 1957. Nykyään yrityksellä on Kangasalan puutarhan lisäksi kaksi myymälää Tampereella.

Honkasen Puutarhalla on viljelyssä kaikkiaan 7700m² kesäkukkia ja muita sesonkiaikaisia kukkivia ruukkukukkia. Mm. päätuotantokasvi pelargoni kasvatetaan täällä pienestä pistokkaasta, osa amppelikukista siemenistä. Syksyllä kasvihuoneissa kasvatetaan joulukukkia, talvella leikkokukkia ja keväällä kesäkukkia. ”Juhannuksen jälkeen vetäydytään kesälomalle ja uusi kasvukausi käynnistetään jälleen elokuussa”, kertoo Lähdekorpi.
 

Kerrottukukkainen miljoonakello amppelissa.
 
Tänä keväänä stevialla on kysyntää.

Hyvin tummia orvokkeja!

 

 
Pelargonimeren tuoksuissa aika kului kuin siivillä. Lähdekorpi kertoili puutarhan toiminnasta ja kasveista varsin kiintoisasti ja vuolaasti, ja niinpä viihdyimme kasvihuoneilla ja myymälässä peräti lähemmäs kolme tuntia.
 
Sitten olikin jo nälkä! Söimme afganistanilaistyyppisessä Aryana-ravintolassa, jossa oli tarjolla suomalaiseen makuun taitettuja afganistanilaisen ruokakulttuurin herkkuja.
 
 
 
Lopuksi pyörähdimme vielä Marjamäen pajutilalla hämmästelemässä pajutöiden ja sisustustarvikkeiden yltäkylläisyyttä ja kruunasimme päivän kakkukahveilla.
 
 

Teksti Kaisu
Kuvat Kaisu ja Tea