Edes yllättävä huhtikuinen lumimyrsky ei estänyt meitä vauhtimarttoja, kun kokoonnuimme Marttalaan tapas-iltaan. Espanjassa parikin kertaa vaihdossa ollut Oona perehdytti meidät näiden espanjalaisten suupalojen valmistukseen.
 
 
En ollut itse koskaan edes syönyt tapaksia missään, mutta illan aikana sain aika hyvän kuvan tapaksista: oliiviöljyllä, valkosipulilla, kasviksilla ja vaalealla leivällä pääsee jo pitkälle. Lisäksi käytimme kalaa, katkarapuja, munaa, ilmakuivattua kinkkua ja chorizo-makkaraa. Kaikki ainekset löytyivät Lidlistä.
 
 
 
 
Ei aikaakaan, kun pöytä jo notkui herkuista. Kaikki oli hyvää, mutta tänään lounaalla erityisen hyvältä maistuivat eiliseltä jääneet Juusto-oliiviempanadilla, Pinchos ja Tomaatti-paprika-oliivisalaatti endiivilehdellä.
 
 
 
 
 
 
 
Eilisillalta taas mieleen jäivät siiderissä paistettu chorizo-makkara ja itse tehty majoneesi. Espanjalaista munakasta (Tortilla de patatas) suosittelen, jos joskus jää ruuan jälkeen yli perunoita, eikä keksi mitä niille tekisi.
Täysin vatsoin ja hyvillä mielin lähdimme illan jälkeen tarpomaan lumikinoksiin. 

Teksti Asta
Kuvat Johanna