Tällä kerralla saimme vieraan Oriveden Martoista opettamaan meille huulirasvan valmistusta. Aluksi meille esiteltiin valmista rasvapuikkoa kauniisti pakattuna ja kerrottiin materiaaleista ja paljastettiin nettikauppa, josta tarvikkeita saa tilata. Sitten puolet paristakymmenestä vauhtimartasta teelle, puolet keittiöön tutustumaan huulirasvan valmistamisen käytäntöön.

Se osoittautuikin varsin helpoksi: kattilassa miedolla lämmöllä sulatettiin kaakaovoi, mehiläisvaha ja jojobaöljy. Sulaan seokseen lisättiin makuöljy, meillä oli puolella porukasta käytössä mansikka ja toisella puolikkaalla vanilja.

Sitten jokainen vuoron perään imemään sulaa voidetta lääkeruiskuun ja sen jälkeen tähtäämään sillä seosta huulirasvahylsyyn ja täyttämään se piripintaan. Kohta rasva olikin jo niin jähmettynyttä, että korkin saattoi laittaa päälle. Toisten suoritusta seuratessa oli hyvä ruveta jo suunnittelemaan mahdollista seuraavaa Naistenmessujen myyntiartikkelia - aitoja marttojen valmistamia jouluntuoksuisia huulirasvoja hienosti esille aseteltuina!

P.S. Kaikille innostuneille vihjeenä: Pieni tuoksukauppa.

Teksti Tea
Kuvat Marja