Vauhtimarttojen kevätkausi alkoi vähitellen olla lopuillaan, mutta ennen kesälaitumille kirmaamista oli vielä tiedossa fyysistä työtä. Vauhtimartat ottivat nimittäin 23.5.2011 suunnaksi Takon soutajien majapaikan Hatanpäällä ja työnsivät siellä vesille kirkkoveneen! Kirkkovenesoutu oli jo kerran jouduttu perumaan huonon sään vuoksi ja uusikin päivä näytti kelien suhteen melko huonolta: vielä parisen tuntia ennen lähtöä vettä tuli taivaalta tuulen kera todella runsaasti. Se ei kuitenkaan sitkeitä ja ennakkoluulottomia vauhtimarttoja estänyt tarttumasta haasteeseen ja niin vesille souti hieman vajaa yksi kirkkoveneellinen naisia. 


Porukasta yksi tunnusti olleensa kirkkoveneen kanssa tekemisissä aiemminkin, muille se oli ihan uusi tuttavuus. Meitä opastamaan ja luotsaamaan lähtenyt Takon soutajien herrasmies säilytti hienosti malttinsa, vaikka vauhtimartat vaativat välillä runsaastikin ohjausta ja neuvontaa. Kirkkovene saatiin kuitenkin ensiyrittämällä irti laiturista ja matka Pyhäjärvellä saattoi alkaa. Me peränpitäjät yritimme kovasti seurata keulassa soutavan johtohahmon soututahtia, mutta ajoittain se oli yllättävänkin vaikeaa. Airot kolisivat toisiinsa ja osuivat polviin, mutta sehän ei meitä lannistanut. Päinvastoin, sillä sadepilvetkin väistyivät lopullisesti retken puolivälissä! 


Paluumatkalla oli vielä runsaasti energiaa jäljellä soutajissa, joten käänsimme veneen nokan kohti Ratinan suvantoa. Ilta-auringossa kylpevää kaupunkia hetken ihailtuamme soudimme takaisin lähtöpaikkaan. Saapuminen laituriin sujui lähes mallikkaasti, sillä jo toisella kerralla se onnistui! Veneen rantaan kiskottuamme ja huolellisesti peiteltyämme saimme kuulla lisää Takon soutajien toiminnasta. Ulkosoutu kirkkoveneillä on mahdollista keväästä syksyyn ja harjoittelumahdollisuus on kahdesti viikossa. Myös naisille on oma venekuntansa! Lisäksi sisätiloissa on mahdollisuus soutuspinningiin ympäri vuoden.

Seuraavana päivänä soutu poltteli mukavasti lihaksissa ympäri kehoa ja laittoi miettimään, josko sitä kesälaitumilta palatessa alkaisi osallistua aktiivisesti soutuspinningiin! 

Sari