Maaliskuun 28. päivä innosti Vauhtimartat tutustumaan lähi- ja luomuruokaan. Paikalle oli saapunut Luomulaatikon Tiina Erhardsberger ja Rekolan biodynaamiselta tilalta Henri Murto. Heti alussa pääsimme herkuttelemaan perinteisesti teellä ja 95 % luomutuotteista tehdyllä baanaanikuivakakulla. Sen lisäksi vieraat olivat tuoneet ihania tuliaisia. Pääsimme maistelemaan Rekolan tilan leipää sekä Luomulaatikon hedelmiä, suklaata ja pestoa.

 
Ilta oli vaihteeksi luentotyyppinen. Ensin Henri Murto kertoi, miten itse löysi biodynaamisen viljelyn sekä luomu- ja lähiruuasta tuottajan näkökulmasta. Hän esitteli Rekolan tilan toimintaperiaatteita ja käsitteet luomu ja biodynaaminen viljely avautuivat asiasta aikaisemmin tietämättömälle. Lisäksi ainakin osalle saattoi tulla uutta tietoa geenimuunnelluista tuotteista ja niiden ominaisuuksista. Oli mukava kuulla viljelystä ammattilaisen itse kertomana ja se innosti myös itse miettimään Rekolaa maaseutumatkailu kohteeksi. Illan aikana tuli keksittyä myös uusi tapahtumaidea tilalle toteutettavaksi.
 
Tiina Erhardsberger jatkoi asiasta kauppiaan puolesta.  Hän kertoi omasta innostuksestaan luomuruokaan ja luomulaatikon toiminnasta. Esittelyssä tuli hyvin esiin eettiset ja ekologiset tuotantoperiaatteet ja miksi niitä kannattaisi kannattaa. Hyvää keskustelua syntyi kysymyksistä niin allergioiden huomioimisesta kuin tuotteiden hinnoitteluperiaatteistakin. Lopuksi Vauhtimartat saivat paksoipiirakan ohjeen ja loput hedelmät kotiin.
 
 
Kaiken kaikkiaan ilta oli oikein informatiivinen ja positiivinen. Moni sai varmasti uusia ideoita ja ajatuksia. Allekirjoittanut ainakin innostui asiasta vain entistä enemmän ja aikoo mahdollisuuksien mukaan aloittaa luomuelämän. Tervetuloa kiviuunissa leivottu leipä ja pirkanmaalaiset punajuuret. :)
 
Meri
 
p.s. Illassa nautittiin myös Hellapoliisin banaanikakkua