Tällä kertaa luvassa oli isoäidin neliön virkkaamista. Osa meistä oli tehnyt neliöitä jo aikaisemmin, mutta oli joukossa niitäkin joille virkkaaminen ja isoäidin neliö olivat uusia. Virkkaamalla teimme oman neliömme (tai monessa tapauksessa useammankin) syksyllä koottavaan maailman suurimpaan tilkkupeittoon. Tämän jälkeen peitto jaetaan osiin ja lahjoitetaan niitä tarvitseville.

Aina on mukavaa oppia uusia tai verestää vanhoja taitoja, varsinkin nyt kun käsityön tekemisellä saattoi tehdä hyvää. Käsitöistä löytyi myös paljon yhteistä juteltavaa. Välillä juotiin teetä ja syötiin rahkapiirakkaa. Kaiken kaikkiaan ilta tarjosi rauhallisen mahdollisuuden unohtaa muut murheet ja tehdä hyvää – ihan konkreettisesti.

Osa päätti jatkaa neliöiden tekemistä vielä kotona. Isoäidin neliö onkin hyvä ja yksinkertainen työ aloittelijalle. Se ei myöskään vaadi suuria määriä materiaalia, vaan vanhat langat on mahdollista käyttää hyödyksi. Tilkkupeittoon virkkaaminen motivoi – on mukava nähdä miten useista erilaisista ja eri ihmisten tekemistä neliöistä muodostuu kokonaisuus. Virkkaamisilta herätti uudelleen innostuksen virkkaamiseen ja aika moni taisi jäädä koukkuun isoäidin neliöön...

Anniina

p.s. Illassa tarjottu rahkapiirakka oli niin hyvää, että sen resepti on syytä jakaa.

RAHKAPIIRAKKA

4 lasia vehnäjauhoja
2 lasia sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 rkl vaniljasokeria
250 g voisulaa

Sekoita yllä olevat aineet voita lukuunottamatta keskenään. Lisää voi, ja sekoita käsin nyppimällä.
Jaa taikina kahteen osaan, joista toinen on vähän pienempi. Lisää suurempaan osaan:

1 muna
1 lasi piimää

Levitä suurempi osa taikinasta uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä pohjan päälle.

Täyte:
2 prk rahkaa
1 lasi sokeria
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Levitä taikinan pienempi osa muruina täytteen päälle.
Paista 200 asteisessa uunissa noin puoli tunti