Vauhtimartat kokoontuivat Marttalaan vetäen laukuistaan esiin erivärisiä ja -paksuisia kahvipakettinippuja. Marttaillan aihe, pannunalusen tekeminen kahvipusseista, oli selvinnyt vasta kaksi viikkoa sitten, joten varsinkin ei-niin-suurten kahvinystävien oli tullut kiire hankkia kahdeksan tyhjää pakettia niinkin lyhyessä ajassa. Mielikuvitusta olikin sitten käytetty: paketteja oli haalittu sukulaisilta, työpaikoilta, kirpputoreilta ja jopa Siilinkarin kahvila oli ystävällisesti kerännyt viikon verran pusseja eräälle martalle.



Tarkoitus oli siis saada aikaiseksi koripudontamenetelmällä kahdeksasta kahvipussista ns. 4x4-pannunalunen. Apuvälineenä oli pelkästään sakset, vaikka useampikin meistä epäili, että pikaliimaa tai nitojaa tullaan tarvitsemaan. Pussit leikattiin pohjastaan auki ja levitettiin kynsiä tai saksia apunakäyttäen laskoksista painamalla. Sitten pussit taitettiin W-muotoon ja punominen saattoi alkaa. Pussisoirujen päät upposivat toisten laskoksiin ja lopputuloksena oli jokaisella ihan ilman vippaskonsteja koossa pysyvä, kauniin tasainen alunen.


Pieni huoli vauhtimartoille jäi: oliko Marttalassa leijuva kahvin tuoksu osoitus lipsumisesta ryhmämme kahvittomasta, teemyönteisestä periaatteesta? Ilta päättyi kuitenkin tuttuu tapaan jutusteluun teekuppien ääressä.