Marttala täyttyi taas vauhtimartoista, jotka saapuivat tällä kertaa kuulemaan meikkivinkkejä ja ihohoito-ohjeita. Yksi nuori martta toimi elävänä meikkipäänä, kun läheisestä maskeeraus-meikkauskoulusta saapunut opettaja selitti ja näytti käytännössä, miten onnistunut arki- ja juhlameikki syntyy.

Arkenakin kannattaisi kiinnittää huomiota pohjameikkiin. Vähintään luomille kannattaa levittää meikkivoide ja puuteri, jotka auttavat silmämeikkiä kestämään pitkään. Meikkivoiteen levityksessä käytettävä meikkivoidesivellin oli monelle ennalta vieras, ja moni tunnustautui meikkivoiteen sormisivelijäksi. Lämpimät ja rasvaiset sormet kuitenkin jättävät pohjan helposti epätasaiseksi, joten meikkivoiteen levityksessä kannattaa suosia joko sientä tai sivellintä. Kevyt irtopuuterin käyttö kiinnittää meikkivoiteen ja pitää pohjan tasaisena koko pitkän päivän. Hieman poskiluun alle levitetty poskipuna heleyttää ilmettä myös arkimeikissä; raikkaat roosan sävyt sopivat yleensä kaikille ja antavat luonnollisen lopputulokset.

Mallisilmämeikit tehtiin tällä kertaa turvallisilla ruskean sävyillä, joita mallimarttakin oli tottunut käyttämään. Ne ovatkin hyvä ja luonnollinen valinta varsinkin vähemmän meikkaaville. Arkimeikki tehtiin tällä kertaa vain yhdellä luomivärin keskisävyllä, jota levitettiin liikkuvalle luomelle silmän rajaamisen jälkeen. Myös alaluomelle tehtiin kevyt rajaus luomivärin keskisävyllä. Ripsiväri ja arkimeikissäkin tärkeä kulmien korostaminen viimeistelivät ilmeen. Helpointa on - toki meikattavan omista luonnollisista väreistä riippuen - käyttää myös kulmien korostamiseen ruskeaa luomiväriä.

Meikkausopettajamme teki ruskeasävyisen iltameikin levittämällä keskisävyä koko luomelle ja korostamalla silmän muotoa ulkonurkkaan ja luomivakoon levitetyllä tummanruskealla luomivärillä. Lopputuloksen viimeistelemiseksi on tärkeää häivyttää värien rajat häivytyssiveltimellä. Ennen tummaa luomiväriä silmät rajattiin ohuella siveltimellä käyttäen intensiivistä mustaa kakku-eyelineriä. Opettaja innostui liimailemaan meikattavansa ripsiin runsautta irtoripsitupsuilla. Lopputulos oli yllättävän luonnollinen ja herätti huokailua...

Myös huulten meikkaamisen perusteet käytiin läpi. Vaaleat sävyt suurentavat ja tuovat esiin - niin huulet kuin esimerkiksi silmätkin - kun taas tumma huulipuna kaventaa huulia. Huultenrajauskynällä voi piirtää rajan joko huulten rajalle tai taiten juuri sen ulkopuolelle, jolloin on mahdollista vaikuttaa huulten muotoon. Malliarkimeikissä rajauskynällä väritettiin koko huuli, kun taas tummemmassa iltameikissä värittämättä jätettiin huulten keskiosa, jolloin värin kuluminen käy huomaamattomammin. Helpointa on maalata huulet tämän jälkeen kauniilla huulikiillolla, jonka lisääminenkin käy kätevästi - joskin laukkuun pitää muistaa pakata myös huultenrajauskynä korjailua varten.

Hyvään perusmeikkausvälineistöön kannattaa panostaa. Sen ei tarvitse olla mittava, sillä arki- ja juhlameikki syntyvät samoilla sävyillä intensiteettiä muuntelemalla. Yksi hyvä luomiväripaletti riittää, minkä lisäksi joka naisen varustukseen kuuluvat oikean värinen meikkivoide, irtopuuteri, poskipuna sekä ripsiväri. Silmienrajaukset voi joko tehdä luomivärillä tai hankkia erikseen rajauskynän. Nestemäisten silmänrajaustuotteiden kanssa tuskastuneiden kannattaa uhrata ajatus kakku-eyelinerin kokeilemiselle, sillä se mahdollistaa hyvän siveltimen valikoimisen, jolloin rajaus syntyy helposti. Aurinkopuuterit ja erilaiset korjaus-/korostusvärit mahdollistavat kasvojen muotoilun ja pikku vikojen peittelyn. Meikkivoidesivellin, puuterivippa, poskipunasivellin, luomivärin häivytyssivellin sekä yksi luomivärin levityssivellin muodostavat hyvän perussivellinkokonaisuuden, jolla pärjää pitkään.

Yleisen opetuksen jälkeen moni halukas pääsi meikkialan ammattilaisiksi opiskelevien meikattavaksi. Samalla sai henkilökohtaisia meikkivinkkejä. Meikki-iltana Marttalassa myös muotoiltiin kulmia ja halukkailla oli mahdollisuus saada ripsien ja kulmakarvojen kestovärjäys.

Kaunis meikki pohjaa kauniiseen ja hyväkuntoiseen ihoon, joten illan ohjelmaan oli sisällytetty myös asiaa ihonhoidosta. Paikalla oli Avonin edustaja esittelemässä yrityksen tuotteita.