Ja viinien jälkeen onkin hyvä tutustua juustoihin ja tehdä juustoherkkuja. Juustoja on maailma pullollaan, joten oli vaikea valita vain muutama juusto iltaa varten. Näihin kuitenkin päädyttiin: Emmental, Sinihomejuusto (Aura), Valkohomejuusto (Brie), Vuohenmaitojuusto ja Gouda.
Jokaisesta juustosta tehtiin oma herkkunsa:
Emmental – juustokeksit
Gouda – Goudaa taatelitaskussa (Pirkka-lehti)
n. 70 g vanhaa goudaa
16 kpl pehmeää taatelia
Leikkaa goudasta 3-4 sentin levyisiä, puolen sentin paksuisia viipaleita ja jaa edelleen kiilapaloiksi.
Laita juustokiila taatelin sisään.
Tarjoa herkkupalat esimerkiksi glögin kanssa.
Vuohenmaitojuusto - Berlusconin kolmiot
Paahtoleivällä punaista pestoa ja vuohenjuustoa.
Valkohomejuusto – Brietä ja pähkinäkastiketta (seuraavassa kuvassa oikealla)
Sinihomejuusto – Jälkiruokapizza ja vanilijajäätelöä (Aura, kiihkeä kyllä: julkaisija Valio Oy) (kuvassa ylinnä)
8 kpl
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl tomusokeria
50 g voita
1 keltuainen
2 rkl ananastäysmehua
Täyte:
n. 1 d aprikoosimarmeladia
2 tlk säilykepäärynän puolikkaita
n. 100 g Auraa tai Aura Goldia
2 rkl rouhittua pistaasia
Tarjoiluun jäätelöä, vanilijakastiketta tai kermatoffeeta
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja tomusokeri kulhossa. Nypi joukkoon pehmeä voi. Lisää keltuainen ja mehu. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja lisää tarvittaessa hiukan mehua.
Peitä taikina ja anna sen olla viileässä n. 15 min.
Leivo takinasta uunipellille 8 pientä pizzaa. Paista 180 asteessa n. 12 min.
Täytä: levitä pohille notkistettu marmeladi, valutetut, viipaloidut päärynät, murennettu Aura ja pistaasirouhe.
Lämmitä 225 asteessa 5-7 min.
Nosta pizzat jälkiruokalautasille. Tarjoa jäätelön, vanilijakastikkeen tai kermatoffeen kanssa.