Paitsi että martta huolehtii parvekkeen paratiisiksi ja ruoat maistuviksi, omaan napaan kannattaa myös tuijottaa, eli huolehtia itsestään. Koska vauhtimarttojen kasvot hoidettiin aiemmin keväällä, tällä kertaa otimmekin vastaan pukeutumisvinkkejä. Kokoonnuimme tamperelaisen tavaratalon sovituskoppeihin, missä meitä odottivat pukeutumisneuvojien valitsemat asukokonaisuudet. Olimme tietenkin käyneet aiemmin antamassa mittoja ja toivomuksia.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kuului monenlaisia huudahduksia, kun sulkeuduimme vaihtamaan vaatteita. Yllättävät värit, erilaiset leikkaukset ja kuosit pistivät monen mietteliääksi ja mielipiteitä vaihdettiin. Vaikka osa pukeutumisneuvojien valinnoista sai tylyn tuomion, moni myös nyökytteli tyytyväisenä päätään “enpä olisi itse osannut tällaista valita”. Niin se taitaa olla, että helposti tottuu katselemaan vain tietyntyyppisiä vaatteita ja tiettyjä värejä. Minä tosin tulin sovitukseen musta-valkoisissa ja sain kokeiltavakseni vain musta-valkoista.

 

Oli jännää kuulla toisten mielipiteitä siitä, mikä sopii ja mikä ei. Pyöriä peilin edessä kuin pikkutyttö. Olemme ulkoisesti melko erilaisia, mikä on tietysti rikkaus. Niin kuin kuvasta näkyy, jokaiselle löytyi sopivaa päällepantavaa. Harmillista kyllä, vaatteista piti myös maksaa, mikäli ne tahtoi omaan kaappiin. Muutama vauhtimartta kassalla vilahtikin. Itse kokeilin kahta kesämekkoa, joista edullisempi lähti lopulta mukaan, vaikkei siihenkään olisi ollut varaa. Mutta kiusausta on vaikea vastustaa, kun kaikki kehuvat. Sitä paitsi, kyllä naisella yksi kesämekko täytyy olla!

 

1527281.jpg

 

Tällä kertaa ei ollut tarjolla teetä saati mahtavia martta-leivonnaisia. Sen sijaan saimme tujauksen pirteää kevätmieltä. Kyllä nyt hymyilyttää, kun aurinkokin hellii.