Maaliskuisena maanantai-iltana me Vauhtimartat pääsimme makumatkalle Italiaan. Saimme kolmen tunnin keittiömatkallamme asiantuntevan pikaopastuksen Italian ruokakulttuurista ja tottakai, maistuvan illallisen. Kiitos pääkokille sekä kaikille taitaville paistajille, pilkkojille ja kattajille!

1426423.jpg    1426428.jpg

Alkupalaksi nautiskelimme viinietikkakastikkeella höystettyä vihreää salaattia ja marinoitua artisokkaa.

Pääruokana oli Pasta alla Norma eli reilu kattilallinen spagettia pikantin, punaisen kastikkeen, paistettujen munakoisojen sekä parmesaanin kera, nam. Etelä-Eurooppalaiseen tapaan ruokajuomana oli punaviini, joskin mammat ja kuskit pitäytyivät läpinäkyvässä hanajuomassa.

1426427.jpg

Tällä kertaa saimme normaalisti niin teepainotteiseen kerhoiltaamme kahvin makuakin, jälkiruuaksi jalostettuna tosin. Tiramisu kruunasi aterian.

1426429.jpg

Harjoittelimme spagetin oikeaoppista syömistä ja sehän käy siten, että haarukkaan pyydystetään pieni nippu spagettia, jonka jälkeen haarukkaa pyöritetään vasten lautasta, jolloin spagetti kiertyy napakaksi rullaksi ja sopivaksi suupalaksi. Vaatii vähän treenausta, myönnetään, myönnetään, mutta lopputuloksena on puhtaat suupielet, haa!

Kokoontumisissamme, olemme sitten hellan tai jousipyssyn äärellä, on aina leppoisa puheensorina ja naurulihakset saavat harjoitusta. Mikäs siinä, hyvässä seurassa!

Buon appetito!